Haber

Avustralya’da Öğle Yemeği Cinayeti: 3 Ölü, 1 Zehirlendi

Avustralya’da 29 Temmuz’da 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de zehirlenmesine neden olan öğle yemeğini servis eden 48 yaşındaki Erin Patterson, 3 cinayet ve 5 cinayete teşebbüsle suçlanmıştı.

Avustralya’nın Victoria eyaletinin Leongatha kasabasında 29 Temmuz’da 3 kişinin ölümüne ve bir kişinin de zehirlenmesine neden olan öğle yemeğini servis eden 48 yaşındaki Erin Patterson, polis tarafından gözaltına alındı. Patterson 3 cinayet ve 5 cinayete teşebbüsle suçlandı.

Polis, Patterson’a yöneltilen 3 cinayete teşebbüs suçlamasının 2021-2022 yılları arasındaki farklı olaylarla ilgili olduğunu belirtti. Patterson yarın sabah Morwell Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Dedektif Dean Thomas yaptığı açıklamada soruşturmanın inanılmaz derecede karmaşık olduğunu söyledi: “Son üç ay boyunca bu soruşturma inanılmaz derecede yoğun bir kamuoyu incelemesine ve merakına konu oldu. Bu düzeyde medya ve kamuoyunun ilgisini çeken başka bir vaka yok. Sadece Victoria’da değil, ulusal ve uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekiyor.” “Aklıma bir soruşturma gelmiyor. Özellikle üç kişinin hayatını kaybettiğini hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bunlar kendi toplumlarında her bakımdan çok sevilen, sevdikleri tarafından da çok özlenen üç kişiydi. “dedi.

Toksikoloji raporları kurbanların zehirli mantar tükettiğini gösterdi

O ve çocukları, 29 Temmuz’da Patterson’un hazırladığı sığır eti ve mantarlı öğle yemeğini yediler. 70 yaşındaki Gail ve Don Patterson ile 66 yaşındaki kız kardeşi Heather Wilkinson ve kocası Ian Wilkinson, 30 Temmuz’da hastalanarak hastaneye kaldırıldı.

Gail ve Don Patterson ile Heather Wilkinson, birkaç gün sonra kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiler ve Ian Wilkinson, iki aylık tedavinin ardından iyileşti.

Patterson ve iki çocuğu yemekten etkilenmediler. Gıdaya ilişkin toksikoloji raporları, kurbanların zehirli mantar tükettiğini ortaya çıkardı. – MELBOURNE

savurajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu