Haber

BAE, İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanını Dubai’deki iklim konferansına davet etti

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), kasım ayında Dubai’de düzenlenmesi planlanan iklim konferansına (COP28) katılmak üzere İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Devlet Başkanı Isaac Herzog’a resmi davet gönderdiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama Tel Aviv’deki BAE Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından İbranice yapıldı.

Açıklamada, konferans davet mektuplarını BAE Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Rashid adına Netanyahu ve Herzog’a BAE Tel Aviv Büyükelçisi Muhammed Al Haja’nın teslim ettiği kaydedildi.

Netanyahu ve Herzog’un Al Haca’dan davet mektuplarını aldıkları anın fotoğrafları da Twitter’da paylaşıldı.

İsrail Haaretz Gazetesi’nin haberine göre Başbakan Netanyahu, Aralık ayı sonunda hükümetin yemin etmesinden kısa bir süre sonra, ancak İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in göreve başlamasından günler sonra 3 Ocak’ta BAE’yi ziyaret etmeyi planlamıştı. Mescid-i Aksa’ya yapılan baskının ardından bu ziyaret ileri bir tarihe ertelendi.

Netanyahu konferansa katılırsa, bu onun başbakan olarak BAE’ye ilk ziyareti olacak. Herzog, biri 2022’nin başlarında ve biri de yılın Mayıs ayında olmak üzere iki kez BAE’yi ziyaret etmişti.

BAE Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Ben-Gvir’in 21 Mayıs’ta İsrail güçlerinin yoğun koruması altında Harem-i Şerif’e girmesini kınamış, İsrail makamlarını gerilimi düşürecek ve istikrarsızlığa yol açacak adımlar atmamaya çağırmıştı. bölgede.

İsrail ve BAE, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzaladı.

halfetihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu