Haber

Burdur’da Eşini Pompalı Tüfekle Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Burdur’da boşandığı eşini av tüfeğiyle ateş ederek öldürmeye çalışan sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanıkların cezalarında indirim yapmadı.

Karar duruşmasına, “Eşi kasten öldürme” ve “Eşi kasten öldürme” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklanan Serhan Seçer (36) katılacak. Sesli ve Peyzajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bugün Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. katıldı. Karar duruşmasında salonda tarafların avukatları, Nurcan Seçer’in (35) ailesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu. Nurcan Seçer’in kardeşi Ömer Kılıç, sanıklar için en ağır cezanın verilmesini istedi. Ailenin avukatları da üstten herhangi bir indirim yapılmadan ceza verilmesini talep etti.

Sanık Serhan Seçer, savunmasında eşini çok sevdiğini ve bu duruma üzüldüğünü belirterek, “Bunu yapacak kişi ben değildim. Pişmanım. Buna sebep olan unsurlar vardı. Ben yanılmışım, ben yanılmışım. Bunu yapmamalıydım. Ölmeye çalıştım. Keşke onun yerine ben ölseydim. Keşke o ölseydi.” Dayanamıyorum, dayanamıyorum. 13 yıllık evliliğimde eşime hiç şiddet uygulamadım. Evet, çok büyük bir hata yaptım. Çok pişmanım, aldattığından şüphelendim. Eşimle defalarca konuştum ama beni anlamadı. Bu durumda olduğum için üzgünüm. Mahkemenize sığınırım, pişmanım, takdiri mahkemedir” dedi.

Mahkeme, sanık Serhan Seçer’in eşini kasten öldürme suçundan indirim yapılmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Serhan Seçer’i kayınbiraderi Ömer Kılıç’a yönelik eylemden müebbet hapis cezasına, ardından cinayete teşebbüs aşamasında olduğu için fiili indirerek 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

8 Nisan 2022’de Burç Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana gelen olayda, dönerci Nurcan Seçer’e (35), başka yerde yaşadığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldığı eşi Serhan Seçer’in iş yerinde saldırısına uğradı. bir süre için. Pompalı tüfekle başından ağır yaralanan Seçer, Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yaşamını yitirdi. Eşini vurduktan sonra olay yerinden kaçan Serhan Seçer, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. – BURDUR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu