Ekonomi

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı

VitrA, Artema, Intema ve burgbad markaları altında faaliyet gösteren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, 2022 yılında kullandığı elektriğin %93,4’ünün yenilenebilir kaynaklardan geldiğini açıkladı. Kuruluş, toplam karbon emisyonlarını 2021 yılına kıyasla %38,5 oranında azalttı.

4 ülkede 12 üretim tesisi ve 105 uluslararası pazarda faaliyet gösteren Eczacıbaşı Yapı Malzemeleri, “Sağlıklı bir geleceği birlikte inşa ediyoruz” mottosuyla 2022 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Organizasyon, bu yıl Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik stratejisini, performansını, hedeflerini ve bunlara ulaşma yolundaki ilerlemesini şeffaf bir şekilde aktaran iki kapsamlı rapor hazırladı. “Hırs Hikayemiz” başlıklı raporda sürdürülebilirlik girişimleri, iyi uygulama örnekleri ve hedefleri ile kurumun sürdürülebilirlik stratejisi yer alıyor. “Eylemlerimiz Hakkında Gerçekler” başlıklı ikinci rapor, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik performansını analiz etmek için bilgiye dayalı bir yaklaşım sunarak sürdürülebilirlik uygulamalarına ilişkin ayrıntılı bilgiler sunuyor.

“Yenilenebilir kaynaklardan elektrik temini %93’ü aştı”

Eczacıbaşı Yapı Malzemeleri CEO’su Özgen Özkan, 2021 baz yılına göre Kapsam 1 ve 2’ye göre toplam karbon emisyonlarını %38,5, ton iş başına karbon emisyonlarını ise %36 oranında azalttıklarını belirterek, raporda yer aldı. , “Enerji ağırlıklı yapı ürünleri bölümünde faaliyet gösteriyoruz. Gösteriş yapan uluslararası bir oyuncu olarak, gezegenin sonlarına saygı duyma ve çevresel ayak izimizi azaltma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji yatırımlarımıza hız veriyor, düşük karbona geçiş yol haritamızı destekleyecek tüm fırsatları değerlendiriyoruz.

2022 yılında Bozüyük tesisimizin çatısına ilk 4 MW’lık güneş enerji santralimizi başarıyla kurduk. Türkiye’deki operasyonlarımızda elektrik kaynaklı karbon emisyonlarımızı yeşil elektrik sağlayarak sıfırladık. 2025 yılına kadar güneş enerjisi kurulu gücümüzü 18 MW’a çıkarmayı planlıyoruz. Bu, kuracağımız yenilenebilir enerji santrallerinden yıllık elektrik ihtiyacımızın %30’unu karşılamamızı sağlayacaktır. Buna paralel olarak saha dışı yenilenebilir enerji projelerine yatırımlarımızı hızlandırarak elektrik tüketimimizde %50 yenilenebilir enerji üretimine ulaşmayı hedefliyoruz. Kalan elektrik kullanımımız için yeşil elektrik sertifikası vermeye devam edeceğiz. 2030 yılı sonuna kadar Türkiye’deki elektrik tüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz.”

Banyolarda tüketilen su ve enerjiyi azaltacaktır.

Özgen Özkan, kullanıcıların işlerin çevresel etkisinin farkında olduğunu ve firmaların bu konuda aldığı aksiyonları giderek daha fazla önemsediklerini ve bunun artık bir rekabet avantajına dönüştüğünü belirtti.

“Ağırlıklı olarak suyla çalışan bir dizi çalışmamız var. Kaynakları verimli kullanarak, işlerimizin ömrünü uzatarak ve doğa dostu malzeme payını artırarak çevreye etkisi en düşük olacak işler tasarlamaya ve geliştirmeye odaklanıyoruz. Evlerde, özellikle ortak alanlarda tüketilen su ve elektrik miktarını azaltmak için tasarlanmış akıllı ve yenilikçi ürünler sunuyoruz. Sürdürülebilirliği gündemimizden hiçbir zaman düşürmeden, tüm insanların hijyen ve esenlik ihtiyaçlarını karşılayan çalışmalar geliştirmek için inovasyon ve dijitalleşme konusundaki uzmanlığımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Atıkların %87’si geri dönüştürülüyor

Üretimden kaynaklanan atıklarda yaklaşık yüzde 87 oranında geri dönüşüm oranı yakaladıklarını belirten Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan, 80’e yakın enerji verimliliği projesi ile yıllık elektrik kullanımının yüzde 2’sinin yaklaşık 1 yıllık elektrik tüketimine eşdeğer olduğunu söyledi. 8.700 MWh karşılığında 2.290 hane. tasarrufu vurguladı. “Ton ürün başına enerji tüketimini 2020’ye göre %4 azalttık, 2025’e kadar bu oranı %14’e çıkarmayı hedefliyoruz” diyen CEO, “Türkiye’de yeni işe alımlarda kadının payı %50’ye yükseldi. , çalışanlarda ve yönetimde %38.” %40’a çıkarmaktan gurur duyduklarını belirtti.

“Sürdürülebilir kaynaklar, toplum ve iş dünyası arasındaki hassas dengeyi korumanın öneminin farkındayız. 2022 yılında Eczacıbaşı Topluluğu ile birlikte çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanında bir dönüşüm yolculuğuna çıktık ve sürdürülebilirlik odaklı inisiyatifler geliştirmek için tüm departmanlarda çalışma grupları oluşturarak sürdürülebilirliği tam anlamıyla benimseyen bir kurum kültürünü güçlendirdik.” diyen Özgen Özkan, şirketi revize edip güncellediklerini ve hedeflerinin insan, iş ve üretim olmak üzere üç ana başlık altında ele alındığını belirtti.

Rapor Hakkında

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik raporu, Global Reporting Initiative (GRI) Standardına uygun olarak hazırlanmıştır. Raporda ayrıca Dünya Ekonomik Forumu (WEF) “Paydaş Kapitalizm Göstergeleri” ve Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi (IIRC) unsurları da dikkate alındı.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin İstanbul’daki merkezinin yanı sıra Türkiye’de Bozüyük ve Tuzla’da, Rusya’da Santekhnika’da bulunan üretim tesislerinin yer aldığı sürdürülebilirlik raporu, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 dönemini kapsıyor. Fransa’da yürütülen faaliyetler ise ve Almanya burgbad ile birlikte burgbad başlığı altında bildirilmekte, toptan satış kanalı Intema’ya da atıfta bulunulmaktadır. Raporda sunulan çalışanların demografik verileri, aksi belirtilmedikçe Türkiye’de yürütülen operasyonlara özeldir.

Rapora ulaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu