Ekonomi

Ekrem İmamoğlu’ndan adaylık açıklaması

İETT Edirnekapı Garajı’nda düzenlenen programda, İBB’nin kuruluşu İETT ve iştirak şirketi İSBAK tarafından dizelden elektriğe dönüştürülen otobüsler tanıtıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, İETT’nin çevre dostu yatırımlar konusunda ilerleme kaydettiğini söyledi.

Elektrikli otobüs dönüşüm projesinin çevre açısından değerli bir adım olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu projeyle arkadaşlarım motor ömrünü tamamlamış otobüsleri elektrik motorlarıyla donatarak kullanmaya devam etmeyi hedefliyorlar.” dedi.

Proje sayesinde büyük tasarruf sağlayacaklarını belirten İmamoğlu, piyasa fiyatı 500 bin euro olan yeni otobüs almak yerine ömrünü tamamlamış bir aracı yatırımla tekrar İstanbulluların hizmetine sunduklarını belirtti. 250 bin euro.

Proje kapsamında önümüzdeki 5 ay içinde 10 otobüsü dönüştüreceklerini kaydeden İmamoğlu, dizelden yüzde 100 elektrikli araca dönüştürülen 2006 model otobüsle kısa bir yolculuk yaptı.

“Yerel seçim çalışmalarımız hiçbir zaman bitmez”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olduklarını belirten konuşmasını” aktaran İmamoğlu, “Bizim yerel seçim çalışmalarımız hiçbir zaman bitmedi. Bugün yerel bir çalışmanın, aslında bir seçim çalışmasının içerisindeyiz. Her açılış, her Bizim hizmetimiz seçim biter bitmez başlar.” “O yerel seçim çalışması bir sonraki seçime kadar devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Seçim gününe kadar bu çalışmaların hız kesmeyeceğini belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Tabii ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir çocuğu olarak İBB Başkanlığı gezisine çıkıyorum. ‘Ben de bu yolculuktayım’ diyerek görüşümü ve niyetimi açıkladım. Yapamam. Söylediklerimin fazlasını söylüyorum. Partimizin ve tüzüğümüzün gerekleri var. Elbette Sayın General, ben de bu geziye çıkıyorum. Önderimizin destek vermesi, ‘o bizim adayımızdır’ demesi memnuniyet verici. Benim için Pahalı bir görüştür, bir tanımdır. Ondan sonra elbette partimizin kurulları yapacak, nihai kararlar verilecek. Bunlardan ilki Genel Başkanımızın görüşü sonrasında parti meclisidir. Sonra o kararlar alınır, tamamen resmileşir.” Ve şu anki yolculuğumuz resmi ve emin adımlarla ilerleyen bir yolculuğa dönüşüyor. Çok güzel olsun.”

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programlarına davet edilmediğine ilişkin iddiasına ilişkin İmamoğlu, “Bu sorunun muhatabı ben değilim.” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu ile sürekli görüştüğünü belirten İmamoğlu, diyaloğunu hiçbir zaman kesmediğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de görüştüklerini belirten İmamoğlu, Akşener’in İstanbul’a yola çıktıklarına ilişkin açıklamasına ilişkin herhangi bir istişare veya diyalog başlatmadıklarını belirterek, “Bunun gerçekleşmesi için iç süreçlerimizin olgunlaşması önemli. Tabii biz de onlarla sohbet etmek istiyoruz, “Eskisi gibi diyalog kurmak isterim.” dedi.

“İstanbul sadece yerel seçim değil”

“Akşener ittifakın kapısını kapatmış gibi görünüyor” sorusuna İmamoğlu, Akşener’in açıklamalarını ilgiyle takip ettiğini, izlediğini ve dikkatle dinlediğini açıkladı.

İmamoğlu, “Türkiye’nin geleceğine, özellikle de İstanbul’un geleceğine, İstanbul’un sadece yerel seçim olmadığına, bunu herkesin bildiğine dair diyalogların bu anlamda kapanmayacağını düşünüyorum. Bu düşüncenize katılmıyorum” dedi. Az önce ifade ettiğiniz gibi kapıları kapattılar.” Şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu