Haber

İçişleri Bakanlığı: Afetzedelerin tahliye ve dönüş süreçleri kesintisiz devam ediyor

İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin tahliye ve dönüş işlemlerinin kesintisiz devam ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) tarafından 81 il valiliğine gönderilen “Afet Mağdurlarının İade İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri” konulu genelgenin bulunduğuna dikkat çekildi.

Buna göre, diğer illerden afet bölgesine gidip gelmek isteyenlerin, afet bölgesinden yaşadıkları diğer illere aralıklı olarak, afet bölgesinden afet bölgesine gidip gelmek isteyenlerin tahliye taleplerinin karşılanma süreçleri kesintisiz devam ediyor.

Bu kapsamda afetzede vatandaşların dönüş ve yol masraflarını karşılamak için valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde daha önce kurulan birimler görevlerine devam ediyor.

Belirlenen tahliye bilgileri ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgilerine valilik ve kaymakamlıkların internet ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Geri dönmek isteyen afetzedeler için bilet fiyatları karşılanıyor

“Yol gider belgesi” talep eden depremzedeler “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilirler.

Tahliye ve iade için başvuru noktalarına başvuran afetzedelerin bilet fiyatları karşılanıyor. Bilet bedelleri, kendi imkânlarıyla bilet alan afetzedeler tarafından talep edilmesi halinde ödenir. Yapılacak ödemelerin depremzedelerin TC kimlik numaraları üzerinden yapılması sağlanmaktadır.

Çıkış illerindeki tahliye bilgi ve başvuru noktalarına başvuramadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanmakta ve talep etmeleri halinde yol giderleri karşılanmaktadır.

7/24 esasına göre kurulan tahliye ve başvuru merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında her türlü imkan ve kolaylıklar daha önce yapıldığı şekliyle kesintisiz olarak gerçekleştiriliyor.

cameli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu