Haber

Komşusunun arkadaşını tabancayla yaralayan bekçinin serbest bırakılmasına tepkiler

Komşusunun arkadaşını tabancayla yaralayan bekçinin serbest bırakılmasına tepkiler

ANKARA’nın Altındağ ilçesinde, husumet komşusu Kadriye-Hasan Günaydın ile çıkan tartışmada bekçi Sefa K. tabancasını ateşledi. 6 kurşundan biri çiftin oğullarının arkadaşı Murat Türkmen’e (44) isabet etti. Türkmenler ağır bakımda yaşam mücadelesi verirken, gözaltına alınan Sefa K. gözetim altında serbest bırakıldı. Türkmen’in kardeşi Mehmet Can Türkmen, gardiyanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Olay, 27 Nisan’da Karapürçek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Kadriye-Hasan Günaydın çifti, komşuları gardiyan Sefa K. ve eşi Elmas K. ile anlaşamadıkları için taşınma kararı aldı. Günaydın çifti, oğulları Selim Günaydın ile arkadaşları Murat Türkmen ve oğlu İsa’dan yardım istedi. Mert Türkmen eşyalarını taşımak için. Taşınma sırasında Murat Türkmen ile Elmas K. ve Sefa K. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Sefa K., evinin 1’inci katındaki balkonundan komşusu ve arkadaşlarına 6 el ateş etti. Kurşunlardan biri Murat Türkmen’in kaburgasına isabet etti. Ağır yaralanan Türkmen, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

‘Bana taşla vuranlara silah patladı’ Polis ekiplerince gözaltına alınan Gardiyan Sefa K., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sefa K., komşularının sattığı pekmez, yumurta gibi ürünleri almadıkları için karşı tarafın kendilerine düşmanca davrandığını belirterek, “Bu nedenle eşimi ve beni her gördüklerinde aşağılayıcı ve tehdit edici sözler söylüyorlar. eşim de o gün beni aradı ve bu kişilerin kendisine tekrar hakaret ve tehdit ettiğini söyledi.Sonra evime geldim.Murat,Hasan,Selim ve İsa kapımı tekmelemeye başladılar.Kapının önünde ‘seni öldürürüm’ sözleri söylendi. , Seni öldüreceğim.’ Kapıyı kapatıp kilitledim.Sonra balkona çıktılar.Balkondan meskene girmeye çalıştılar.Evin camını sopa ve taşlarla kırdılar.Beylik tabancamla havaya uyarı ateşi açtım. Biri silahı tuttuğum elime taş gibi bir şeyle vurdu, isabetin etkisiyle namlu yere düştü, silah patladı ve biri vuruldu, alma hakkımı kullandığımı düşünüyorum. yasal savunma.” Sefa K. hakkında talep edilen tutuklama talebi, olayın oluş şekli, zanlının ilerleyen aşamalarda hukuki savunma kararlarından yararlanma olasılığı, bilgi sahibi olunmasını ve tanıklar üzerinde baskı kurulmasını sağlayacak somut olguların bulunmaması ve sabit bir ikametgahı vardır; Tutuklamadan beklenen amaca, adı geçen kontrol tedbirleriyle de ulaşılabileceği, adı geçen kontrol tedbirinin bu aşamada yeterli ve ölçülü olacağı değerlendirilerek reddedildi. Zanlının ‘yurt dışına çıkış yasağı’ adı verilen denetim şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. ‘EL YIKAMASINI İSTEMİYORUZ’ Türkmen, ağabeyinin her iki akciğerinin de iflasın eşiğine geldiğini belirterek, “Şanlı hafif yara almadan tedavi altına alındı ​​ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstemiyoruz. El sıkışarak ortalıkta dolaşmasını istiyoruz.Adalet karşısında cezalandırılmasını istiyoruz.Kazayla her vuran serbest bırakılırsa adalet diye bir şey kalmaz. Bu kişinin nasıl serbest bırakıldığını anlamıyoruz.”

Selim Günaydın, Sefa K.’nin eşinin defalarca karakola haksız yere şikayette bulunması nedeniyle olayların bu noktaya geldiğini söyledi. Zanlının sözlerinin doğru olmadığını anlatan Günaydın, “Bana ve babama 2-3 kez vurdu. Ben kaçarken arkadaşım Murat abi vuruldu. Nasıl basit bir yaralanma oluyor anlamıyorum. Olay gününden beri Murat’ın abisi yoğun bakımda.Murat Türkmen de karşı tarafı bilmiyor.” Gözümü korkutmamak için kendi gözlerimle gördüm; profesyonelce nişan aldı ve ateş etti. Öldürmek için sıktı. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

GÖRÜNTÜYÜ GEÇİRMEK

Tuğba SIR-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, –

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu