Haber

Küçükçekmece Belediyesi’nden Depremzedelere Giyecek ve Sıcak Yemek Desteği

Küçükçekmece Belediyesi, afet bölgesinden ilçeye gelen 30 depremzedeyi kentteki otellere yerleştirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası’nda afetzedelerle birlikte merkeze gelerek ihtiyaç ve taleplerini dinledi, acılarını paylaştı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kente gelen 195 depremzede vatandaşa giyim desteği, 2671 hijyen malzemesi ve engelli vatandaşlar için yürüteç desteği verildi. Depremzedelere ulaşım imkanı da sunan Küçükçekmece Belediyesi, Saha Analiz ekibi çalışanları eşliğinde vatandaşları bulundukları yerden alarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası’na getiriyor. Küçükçekmece Belediyesi Aşevleri de vatandaşların yerleştiği adreslere günde iki öğün sıcak yemek dağıtıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren Aile Başvuru Merkezlerinde de depremzedelere talep etmeleri halinde psikoterapi hizmeti verilmektedir.

Başkan Kemal Çebi: Sallanan bölgeye ses vermeye ve dayanışma göstermeye devam ediyoruz

Başkan Çebi, “Tarifi olmayan bir acı ve yıkım içindeyiz ama yaralarımızı birlikte saracağımıza inancım tam. Küçükçekmece’de deprem bölgesinden gelen ve misafirimiz olan vatandaşlarımızın ulaşım, barınma, giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor, kendilerini güvende hissetmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda ilçemize gelen depremzedelerimizin ilgili numaradan bizlere ulaşmaları yeterlidir.

Başvurular Bağlantı Merkezine yapılır.

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde Sosyal Hizmet uzmanları tarafından karşılanan depremzedelerin işlemleri, E-Devlet üzerinden ikamet kayıtlarının alınmasının ardından başlatılıyor. Depremden etkilenen vatandaşlar, 444 4 360 numaralı İletişim Merkezi üzerinden başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra mağaza bölümünden ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu