Ekonomi

Mammoth Energy hisse hedefi 4,30 dolara düşürüldü, satın alma notu korundu

Pazartesi günü, Mammoth Energy (NASDAQ:TUSK) hisse senedi fiyat hedefi Singular Research tarafından bir önceki hedef olan 6,95$’dan 4,30$’a düşürüldü. Düşüşe rağmen firma, enerji şirketinin hisseleri üzerindeki Al-Uzun Vadeli notunu korudu.

Bu düzeltme, Mammoth Energy’nin 2023’ün dördüncü çeyreğinde enerji sahası hizmet ekipmanlarına olan talebin azalmasına bağlı olarak gelir ve kazançlarında bildirilen düşüşün ardından geldi.

Şirket son dönemde Porto Riko Elektrik Enerjisi Kurumu’ndan (PREPA) 64 milyon dolar alarak vadesi geçmiş alacaklarını tahsil etme konusunda ilerleme kaydetti. Ayrıca yakın gelecekte 20 milyon dolar daha alma potansiyeli bulunuyor. Kısa vadede gelir artışı Mammoth Energy için bir zorluk teşkil ederken, PREPA’dan ödenmemiş alacakların çözülmesi şirketin hisse senedi değerini olumlu yönde etkileyebilir.

Singular Research, şirketi etkileyen mevcut piyasa koşulları ışığında Mammoth Energy için tahminlerini revize etti. Firmanın analisti, PREPA’dan yapılan son tahsilatı ve daha fazla ödeme potansiyelini uzun vadede TUSK hisselerine önemli ölçüde fayda sağlayabilecek faktörler olarak gösterdi.

Fiyat hedefinin düşürülmesine rağmen Mammoth Energy’nin görünümü Al-Uzun Vadeli notunun korunmasıyla iyimserliğini koruyor. Firma, PREPA’dan kalan alacağın nihai olarak ödenmesinin şirketin finansal pozisyonuna önemli bir destek sağlayabileceğine inanıyor.

Yeni hisse senedi fiyat hedefi olan 4,30 dolar, Mammoth Energy’nin hisse senedinin daha temkinli bir şekilde değerlenmesini yansıtıyor ve şirketin karşılaştığı zorlukları göz önünde bulundururken aynı zamanda gelecekteki kazanç potansiyelini de kabul ediyor. Firmanın duruşu, Mammoth Energy’nin hala uygun bir uzun vadeli yatırım fırsatı sunabileceğini gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu