Haber

Meteoroloji 9 Şehri Uyardı: ‘Aşırı Yağış’ Olacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 1 il için turuncu, 8 il için sarı uyarı yayınladı. MGM’nin uyarısında vatandaşlardan sel, su baskını ve toprak kaymalarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yarın beklenen şiddetli yağışlar nedeniyle Balıkesir için turuncu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa için sarı uyarı yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan uyarıda, “Aşırı yağış nedeniyle oluşabilecek su baskını, su baskını, heyelan gibi olumsuz olaylara karşı vatandaşlarımızın önlem alması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz de hizmete girecek. Haftanın 7 günü 24 saat görev başındayız. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.” “Bizi korusun.”

Beklenen yağışlarla ilgili AFAD’dan da açıklama geldi. AFAD’ın sosyal medya X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

* “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgi ve değerlendirmelere göre; 18 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Balıkesir’in batı ilçelerinde etkisini artırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Havran’da kuvvetli olacak. ve Burhaniye’de Edremit’te kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

*19 Ocak Cuma günü; İstanbul’da yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

*Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksaması, yerel dolu, yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını önemle hatırlatırız.”

habersariveliler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu