Haber

Paylaşım gündem oldu! Hüseyin Turan’ın konseri iptal edildi

Sanatçı Hüseyin Turan’ın nefret dili kullanan paylaşımları sosyal medyada gündem oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Turan’ın konserini iptal etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29 Temmuz Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile sahne alacak sanatçılar arasında yer alan Hüseyin Turan’ın programdan çıkarıldığını duyurdu.

AKTAŞ: BUNA TEPKİ VERMEMİZ BEKLENEMEZ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aktaş, şunları söyledi: ”61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce yapıldı. Ancak bazı sanatçıların seçim sürecinde ve sonrasında toplumumuzu ayrıştıran, değerlerimize saygısızlık eden açıklamalarını gördüğümüzde tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkardık. Kültür ve sanat çalışmalarımızda Milli iradeye ve toplumun değerlerine saygılı sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim…”ifadeleri kullandı.

NEFRET DİLİYLE PAYLAŞIMLAR ORTAYA ÇIKTI

Hüseyin Turan, daha önceki paylaşımında adı ‘Yavuz’ olanlara hakaret ederek, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyenleri aşağılayarak ‘pis’ tabirini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu