Haber

TOFAŞ evinde affetmedi

BURSA (İGFA) –Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında TOFAŞ, evinde Aliağa Petkimspor’u konuk etti.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Cassius Winston, Caleb Homesley, JJ O’Brien, Tevfik Akdamar ve Austin Wiley ile başlayan Mavi Yeşilliler, rakibine 8-1’lik başlangıçla ilk golünü JJ O’Brien’la atmasına rağmen 3. oldular. Dakika sonunda televizyon arasına rakip takım 3-13 önde girdi. Mola dönüşünde Caleb Homesley, Zeljko Sakic ve Austin Wiley’nin sayıları 6. dakikada farkı 6’ya (11-17) indirirken, rakip takımın moladan dönüşü ve Austin Wiley, Cassius Winston ve Caleb’in basketleri Homesley skoru 18-20’ye getirdi. JJ O’Brien’ın üçlüğü 8. dakika sonunda skoru 21-23’e getirirken, konuk ekip ilk periyodu 21-28 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Caleb Homesley, Ege Demir ve Zeljko Sakic’in sayılarıyla 6-0’lık seriyle başlayan TOFAŞ Basketbol Grubu, saat 12.30’da Mustafa Kurtuldum’un üçlüğüyle skoru 30-30’a getirdi. Özgür Cengiz’in basketiyle öne geçen Bursa ekibi, Cassius Winston, Zeljko Sakic, Austin Wiley ve JJ O’Brien’ın sayılarıyla 17 dakikada 7 sayılık farkı (41-34) yakaladı. JJ O’Brien ve Cassius Winston’la skor üretmeye devam eden TOFAŞ, soyunma odasına 45-38 üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğin başında Caleb Homesley ve Zeljko Sakic’in sayılarıyla farkı çift hanelere (49-38) çıkaran ev sahibi ekip, Caleb Homesley ve Cassius Winston’ın üçlüğü sonrasında 66 sayıya ulaştı. Son çeyrekte ise Austin Wiley, Zeljko Sakic, Cassius Winston ve Mustafa Kurtuldum’un sayılarıyla öne geçti. -54 farkla önde girdi.

Dördüncü periyodun başında Petkimspor, Zoriks, Jeremy Simmons ve Stark’ın sayılarıyla farkı 7 sayıya (67-60) indirirken, TOFAŞ da Zeljko Sakic’in üçlüğüyle skoru 70-60’a getirerek rakibin sayılarını artırdı. Cassius Winston, Austin Wiley ve JJ O’Brien ile birlikte. Karşılık verdiler ve son 2 dakikaya 81-70 önde girdiler. Kalan bölümde etkili savunmasını sürdüren Mavi-Yeşillerimiz, Austin Wiley’nin basketiyle karşılaşmayı 84-71 kazandı.

TOFAŞ’ta Petkimspor karşısında Cassius Winston 18 sayı; Austin Wiley 15 sayı; Caleb Homesley ve Zeljko Sakic 14’er sayı; JJ O’Brien 13 sayı kaydetti. Maçta Tolga Geçim ve Marcus Denmon sakatlandı; Omar Prewitt yabancı kotası nedeniyle oynamadı.

Bu sonuçla 9. galibiyetine ulaşan TOFAŞ Basketbol Grubu, Türkiye Kupası ve Milli maçlar nedeniyle lige verilecek aranın ardından 1-4 Mart tarihleri ​​arasında Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Beko ile mücadele edecek; 6 Mart’ta Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Cholet Basket’e karşı deplasmanda oynayacaklar.

mahmudiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu