Haber

TÜB Dönem Başkanı Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin oldu

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Devir Lideri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin oldu.

Trakya Üniversitesinden yapılan açıklamaya nazaran, 20. Üst Şura Toplantısı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi mesken sahipliğinde yapıldı. Devir Başkanlığı’nı 2020’den bu yana sürdüren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, vazifesini Şahin’e devretti.

Şahin, dönem başkanlığının Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine hayırlı olması dileğinde bulunarak, Şengörür ve alt kurul üyelerine başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Şengörür de Trakya Üniversiteler Birliği’nin bölgesine sağladığı katkılar ile örnek teşkil eden bir birlik olduğunu vurgulayarak yeni devirde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine muvaffakiyetler diledi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise TÜB’ün üniversiteler ortası güç birliği oluşturduğunu söyledi.

TÜB üye üniversiteleri olarak bu birliktelikten değerli kazanımlar elde ettiklerini anlatan Tabakoğlu, “10. yılımızı geride bıraktığımız birliğin ortak faaliyet ve projeleri ile şehirlerimizin ve bölgemizin gelişmesinde ana aktör konumundayız.” dedi.

Tabakoğlu, TÜB çatısı altında Trakya Meslek Fuarı ve hudut ötesi iş birliği projeleri başta olmak üzere gerçekleştirilecek her türlü bilimsel, toplumsal, sportif ve kültürel faaliyetlere iştirakin ehemmiyetine dikkati çekti.

Pandemiye karşın Şengörür’ün dönem başkanlığı görevini başarıyla yürüttüğünü ifade eden Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Şahin’e muvaffakiyetler diledi.

Toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, NKÜ Hayrabolu MYO Müdürü, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Aytaç Moralar, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜB Evvelki Devir Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Atalay ile NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aras katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu