Haber

“UNESCO Müzik Kenti Kırşehir Uluslararası Müzik Sempozyumu” kitabını yayınladı

UNESCO Müzik Kenti Kırşehir Uluslararası Müzik Sempozyumu’nda sunulan bildiriler kitap haline getirildi.

Kırşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliğiyle 17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen sempozyumda sunulan bildirilerin yer aldığı 563 sayfalık kitap basıldı.

Belediye tarafından yayınlanan kitapta UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen müzik şehirlerinden sanatçı, yönetici, eğitimci ve kurum temsilcilerinin konferanslarının yanı sıra farklı oturumlardaki deneyim ve önerilerine yer veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve eğitimcinin bildiriler sunduğunu belirtti.

Sempozyumdaki konuşmacıların UNESCO müzik şehirlerinden fikir ve deneyimlerini paylaştıklarına vurgu yapan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

“Kentimizin kültürel mirasını hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtacak konferansımızın ardından bildirilerin yer aldığı sempozyum kitabını Kırşehir Belediyesi olarak yayımlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kırşehir Belediyesi, UNESCO Müzik Kenti Kırşehir’in hazırlanmasına katkı sağlamıştır. UNESCO müzik şehri Kırşehir için yayınlanmış olan ve bir kültür hizmeti olan Uluslararası Müzik Sempozyumu kitabı emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu