Yaşam

Yeşil Burun Adaları Müslüman mı? Cape Verde’nin dini nedir, Hıristiyan mı yoksa Müslüman mı?

Afrika Uluslar Kupası, CAF ülkelerinin ana uluslararası futbol turnuvasıdır. İlki 1957 yılında düzenlenen turnuva, 1968 yılından bu yana iki yılda bir yapılıyor. 1957 yılında sadece 3 ülke katılıyordu: Mısır, Sudan ve Etiyopya. Bu tarihten itibaren katılımcı sayısı arttı. Bu yıl Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden Cape Verde, sporseverlerin ilgi odağı oldu. Peki Yeşil Burun Adaları Müslüman mı? Cape Verde’nin dini nedir, Hıristiyan mı yoksa Müslüman mı?

CAPE VERDE ADALARI MÜSLÜMAN MI?

Cape Verde, resmi olarak Cape Verde Cumhuriyeti, Atlantik Okyanusu’nun merkezinde, Senegal ve Moritanya kıyılarının açıklarında bulunan bir Afrika ülkesidir. 10 volkanik ada ve 8 adacıktan oluşan bir takımada olan ülkenin yüz ölçümü 4.033 km²’dir.[8] En büyük üç ada Santiago, Santo Antao ve Boa Vista’dır. Başkenti Santiago adasındaki Praia’dır. Adalar, Afrika ana karasının en batı noktası olan Cap-Vert’ten 600 ila 850 km uzakta bulunuyor. Cape Verde adaları; Azor Adaları, Kanarya Adaları, Madeira ve Selvagens Adaları ile birlikte Makaronezya ekolojik bölgesini oluşturur.

Cape Verde takımadaları, Portekizli kaşifler 15. yüzyılda burayı kolonileştirene kadar insan yaşamından yoksundu. Cape Verde, tropik kuşaktaki en eski Avrupa kolonisidir. 16. ve 17. yüzyıllarda konumu nedeniyle Atlantik köle ticaretinin odak noktası, tüccarların ve korsanların uğrak noktası haline geldi. Bu adalara ekonomik refah getirdi. 19. yüzyılda köle ticaretinin sona ermesiyle birlikte eski zenginliğini kaybetmiş ve halkının büyük bir kısmı adaları terk etmiştir. Ancak Cape Verde, değerli deniz yolları için yararlı bir durak noktası ve ticaret merkezi haline geldiğinden yavaş bir ekonomik toparlanma sürecine girdi. Portekiz, adalar üzerindeki egemenliğini sürdürmek için 1951’de koloninin statüsünü “denizaşırı eyalet” olarak değiştirse de, bağımsızlık hareketi güçlenmeye devam etti. 1975’te bağımsızlık kazanıldı.

1990’lı yıllardan bu yana temsili demokrasiyi kesintisiz olarak işlemeyi başaran Cape Verde, Afrika’nın en gelişmiş ve demokratik ülkelerinden biridir. Hiçbir doğal kaynağa sahip olmayan ülkenin ekonomisi hizmetlere, turizme ve dış yatırımlara dayanmaktadır. Yaklaşık 550.000 kişiden oluşan Yeşil Burun Adaları halkı, Afrika ve Avrupalı ​​halkların birleşmesiyle oluşmuş olup çoğunluğu Katoliktir. Dünyanın dört bir yanına yayılan Cape Verde diasporasının nüfusu ülke nüfusundan fazladır. Yeşil Burun Adaları Afrika Birliği üyesidir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

haber-ardanuc.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu