Ekonomi

AB’den İsrail’e Gazze çağrısı: Çatışmaları derhal durdurun

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB adına yaptığı açıklamada, “AB, Gazze’de derinleşen insani krizden ciddi şekilde kaygı duymaktadır. AB, düşmanlıkların derhal durdurulmasını ve kapasitenin artırılmasını talep etmektedir. İnsani yardımların Gazze halkına güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için sınır kapılarındayız.” ve özel bir deniz yolu da dahil olmak üzere insani koridorların oluşturulması çağrısında bulunuyor.” Açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, İsrail’in “uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka uygun olarak” kendisini savunma hakkına sahip olduğu ifade edilerek, şöyle denildi: “AB, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine hızlı, güvenli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılmasını, gerekli tüm önlemleri alarak sağlar. insani yardım koridorları ve insani ihtiyaçlar için duraklamalar.” davet ediyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Hamas’a tüm rehinelerin serbest bırakılması çağrısı tekrarlanarak, hastanelerin ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanılamayacağı belirtilerek şöyle devam edildi:

“Sivillerin çatışma bölgesini terk etmesine izin verilmeli. Bu çatışmalar hastaneleri ciddi şekilde etkiliyor, sivillere ve sağlık çalışanlarına büyük zararlar veriyor. AB, uluslararası insancıl hukukun hastanelerin, tıbbi ekipmanların ve hastanelerdeki sivillerin korunmasını gerektirdiğini vurguluyor. Ayrıca hastaneler En acil tıbbi ekipmanlar derhal sağlanmalı ve “Acil tıbbi bakım gerektiren hastalar güvenli bir şekilde tahliye edilmelidir. Bu bağlamda İsrail’i sivillerin korunmasını sağlamak için azami itidal göstermeye çağırıyoruz.”

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’in “Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de Filistin’e yönelik sürekli ihlallerine tepki gösterdiği” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. Mescid-i Aksa’da İsrail ordusu da ağır hava koşulları nedeniyle Gazze Şeridi’ne saldırdı. bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 43’ü olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 180’i aştı; bunların en az 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü ise kadındı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 186 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin barındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

bahcelievler-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu