Haber

Erdoğan: Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve metanet bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı sona erdi.

Külliye’de 3 saat 50 dakika süren toplantının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçti.

Açıklamalarına Düzce sarsıntısının akabinde yapılan çalışmaları anlatarak başlayan Erdoğan “87 milyon lira acil yardım ödeneği kullanılmış, 11 bin hanenin hafif hasarının tamiri için destek sağlanması kararlaştırılmıştır. Ağır hasar aldığı tespit edilen 457 konutun yerine TOKİ tarafından yenileri süratle inşa edilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

VERİLEN MESAJLARI ANLIYOR, CEVABI SAHADA VERİYORUZ: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı akında 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayın faili ele geçirildi. Hareketle temaslı çok sayıda kişi yakalandı. Bu aksiyonlarla verilen bildirileri anlıyor ve karşılıkları alanda veriyoruz. G20’de terörle çaba kararlılığımızı tabir ettik.

KİMSEDEN MÜSAADE ALMAYIZ: Ülkemizin sonlarını 30 kilometrelik muhafaza kalkanı altına alma kararlılığımız sürüyor. Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden müsaade almadığımız üzere kimseye de hesap vermeyiz.

İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etmek durumunda değiliz.

Artık ülkemizi boş tehditlerle siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri alanda kendi çıkarlarına muhalif konumlara zorlamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

SINIR ÖTESİ HAREKAT: Son periyotta hudut içi ve dışında ağırlaşan harekatları detaylı biçimde değerlendirdik. 7 şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Hiç kimse Türkiye’nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme emelli askeri harekatlarından rahatsız olmasın.

SÖZLEŞMELİ İŞÇİ: Sözleşmeli işçi statüsünü tekrar belirledik.

Mahalli yönetimler dahil olmak üzere sözleşmelilerin takıma geçişinde 3 yıl çalışma koşulu aranacaktır. Ayrıyeten 1 yıl da aday memurluk süreci olacaktır. Sözleşmeliden takıma geçiş 3+1 yıllık bir mühlet sonunda gerçekleşecektir.

3 yılı dolmuş sözleşmeliler çabucak aday memurluğa geçiş yapabilecek. Şimdi bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda tıpkı hakkı elde edecekler.

Daha evvelki takım düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi direkt takıma geçme hakkını kullanabilecek.

Yeni statüye nazaran kamudaki 520 bin kontratlı çalışandan 424 bini isteğe bağlı olarak takıma geçebiliyor.

EYT: Emeklilik için yılını doldurup yaş kaidesini bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa müddette tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız.

AYRINTILAR GELİYOR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu