Ekonomi

Hafta kapanışı: Son 7 günde piyasaya yön veren 5 gelişme

Investing.com – Piyasalar yılın son ayına alışılmadık bir başlangıç ​​yaptı. Kripto para birimlerindeki durgunluk ile kullanıcılarımızın ilgisi, SASA (IS: sasa) ve HECTS (OLDUĞU: HECT’ler), özellikle değişken hisse senetleri, BİST 100 listelenen büyük hisse senetleri ile kayıtlıdır. Emtia ve döviz tarafında ciddi hareketlerin olmaması da ilginin borsaya kaymasına neden oldu.

Investing.com Türkiye kullanıcılarının geçtiğimiz hafta en çok ilgi gösterdiği 5 gelişmeyi sizler için özetledik. İlk 5 okumamızdan 4’ü SASA hakkındaydı.

SASA hakkında detaylı bir rehber hazırladık.

Son dönemde yıldızı parlayan ve Borsa İstanbul’un en büyük hisse senedi haline gelen SASA Polyester Sanayi A.Ş. sasa kullanıcılarımızdan yoğun ilgi görüyor. Okurlarımız SASA ile ilgili sorularına yanıt ararken, sosyal medyadaki şirket ve paylaşımlar hakkında dezenformasyon ve manipülasyonların hızla arttığı görülüyor.

SASA ile ilgili sorularınızın yanıtları için detaylı SASA rehberimize buradan göz atabilirsiniz. Şirketin kuruluşu, yükselişi, paydaş yapısı ve çok daha fazlası için rehberimizi ziyaret edebilirsiniz.

SASA, HEKTS ve YKBNK MSCI Türkiye endeksine dahil oldu

Son günlerde dalgalı fiyat hareketleri yaşayan ve 2022 yılının en çok tanınan hisseleri arasında yer alan SASA, HECT’lerile birlikte YKBNKpayı MSCI endeksine dahil edilmiştir.

MSCI endeksleri genel olarak küresel yatırımcıların ilgilendikleri ülke veya bölgelerdeki yatırım fırsatlarını fiyatlamak ve portföylerini çeşitlendirmek için takip ettikleri endeksler olarak biliniyor. Böylece yabancı yatırımcılar, MSCI endekslerine sahip ülkelerin borsa performanslarını yakından takip etme imkanına sahip oluyor.

Darphaneden 1 TL açıklama

Darphane ve Pul Matbaası Genel Müdürlüğü, 1 TL’lik üretim maliyetinin 3 TL olduğu yönündeki açıklamanın doğru olmadığını açıkladı.

Önce dip sonra yükseliş: SASA ve Hektaş’ta alıcı-satıcı çabası sürüyor

Yeni haftaya satıcılı başlayan SASA ve HEKTS, seans açılışının ilk dakikalarında taban fiyatlarına geriledi. Kısa bir süre taban fiyatlarında yatay seyreden iki hisse, öğle saatlerindeki hızlı alımlarla eş zamanlı olarak taban fiyatın eridiğini gördü. Son duruma göre günlük taban fiyattan %15 daha fazla değer kazanan SASA ve HEKTS sırasıyla 132,5 TL ve 36 TL’ye yükseldi.

SASA işvereninin sözleri piyasayı karıştırdı: SPK Başkanı açıklama yaptı

Bu hafta kullanıcılarımızın en çok ilgi gösterdiği gelişme, SASA patronunun yaptığı açıklama ve ardından SPK Başkanı’nın konuşması oldu.

SASA Polyester’in hakim ortağı Erdemoğlu Holding’in yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu hafta SASA hissesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. SASA’nın şu anki piyasa fiyatından rahatsız olduğunu ifade eden Erdemoğlu, hisse fiyatı 80 TL’ye gelince küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattıklarını belirterek, “SASA hissesi alınamaz” dediğini söyledi. ” o zamandan beri.

SPK Başkanı Ömer Gönül yaptığı açıklamada, şirket sahiplerinin hisse fiyatlarıyla ilgili konuşmalarını beğenmediğini söyledi. Gönül, bu açıklamalarla ilgili geçmişte incelemelerde bulunduklarını ve bundan sonra da dikkatle takip edeceklerini söyledi.

Sizce bu haftanın en değerli gelişmesi neydi? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

Yazar: Özgün Çağlar Deniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu