Haber

Meral Akşener: ‘Namaz kılan alkolün tadını bilmez’

Haber: UZMAN BAĞIŞ / Kamera: FURKAN ERDEM

İyi partiGenel Başkan Meral Akşener, Şanlıurfavatandaşlara, “Yedi yaşımdan beri günde beş vakit namaz kılan hacı bir kadınım. Seçimi kazandığımızda şampanya ile bayram edecektik. Namaz kılan alkolün tadını bilmez. .Bunu diyenler benim kim olduğumu bilirler.O gözlükler benim bulunduğum yerde yükselmez kardeşim.Böyle bir şey yok” dedi.

İyi partiBaşkan Meral Akşener, Şanlıurfa yılında seçim uyum merkezinin açılışına katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Akşener, şunları söyledi:

URFA KİMSENİN MÜLKİYETİ DEĞİLDİR: Urfa’nın kimsenin tapusu olmadığını bilsinler. Üç yıl şehir şehir gezdim. Ben de Urfa’ya geldim. Allah şahit, ben kendi partimi övmedim, başka bir partiyi eleştirmedim. Sadece seni dinledim. Şanlıurfa Başbakan olabilmem için milletvekili seçmemiz gerekiyor. Politikacı için seçmenler velinimettir. Sen işverensin. Proje ve hizmet üreten siyasi partilerin gelirleri; dertlerinize derman üretirler. Beğendiğinize oy verirsiniz. Ama uzun zamandır Türkiye bunu yaşamadı.

SAVAŞA GİDİYORUZ GİBİ: Türkiye bunu uzun süredir yaşamadı. Sen Şanlıurfa Dörde, beşe hatta . Peki bu nedir? Saçmalıklarla, bukülizmle birbirimizin karşısına dikilen insanlara dönüştük. Bu, bugünün siyasi gücü için çalıştı. Sanki savaşa gidiyoruz gibi konuşuluyor.

KİM OLDUĞUMU BİLİYORLAR: Yedi yaşımdan beri günde beş vakit namaz kılan bir hacı hanımım. Seçimi kazandığımızda şampanya ile kutlardık. Namaz kılan içkinin tadını bilmez. Bunu söyleyen aptallar da benim kim olduğumu biliyor. Benim olduğum yerde o camlar kalkmayacak kardeşim. Böyle bir şey olmaz.

HAMA’YA BİR EL PAYLAŞABİLİR MİYİM, DEĞERLİ: Ama bir şey var: Ben dua eden bir kadınım. Ben düzgün bir insan mıyım, o değerlidir. Kul hakkına el mi uzatırım, kıymetlidir. Haram’a mı uzanayım, kıymetlidir. 82 puanlı çocuğunu atamak yerine AK Parti’de amcası ayısı olan 52 puanlı bir gence atıyorsam bunun nezih insan olmakla, kul hakkı kullanmakla alakası yok. Demek ki harama el atmış. Biliyorum ki Şanlıurfalılar, Hz. Adem’in hikayesini biliyorlar. Akıllara gelmesi gereken şu: Harama el attığınız andan itibaren utanma duygunuz, insani duygularınız yok oluyor. Tesettür anlayışınız, edep duygunuz kaybolacak.

ATATÜRK BARAJINI BİTİRECEĞİZ: Sen, Aziz Adem’in hikayesine aykırı hareket ediyorsun. Buraya geldim, bana ne denir biliyor musun? ‘DEDAŞ bizi soyuyor, biz çiftçilere işkence ediyor.’ Benim görevim bunu hükümete iletmek. Ben buradan bir çiftçi kardeşimi milletin durumuna getirdim. Çiftçinin durumunu kendi ağzından anlattı. Pandemi döneminde neler öğrendik? Tarım bir gıda, hayatta kalma sorunuydu. Gıdanın olmadığı yerde, bir ülkenin bekası yok olur. Peki Şanlıurfa tarıma yönelik her türlü teşvikin yapılması gereken bir yer değil mi? Atatürk Barajı yapılıp çiftçinin tarlasının sulanması bir an önce bitmesin mi? bitireceğiz. Türkiye’deki hırsızlığı, yolsuzluğu bitirerek bitireceğiz. Size ‘Bunlar gelirse sosyal yardımlar biter’ diyorlar. Çık oradan yalancı. O sosyal yardım denen şey senin hakkın, senin hakkın. Devletin aç vatandaşlarını doyurması, açıkta kalan vatandaşlarının üzerine çatı örmek zorunda kalması hepimizin vergilerinin yarattığı bir görevdir. Bundan dolayı Mansur Yavaş Ankara’da aday gösterildi. ‘Bütün sosyal yardımlar bitecek ve PKK’lılar su saatlerini okuyacak’ dediler. Bütün bunlar olmayınca Mansur Bey, elindeki kolilerle yardım etmek yerine her eve Ankara Kart dağıttı ve halka ayda 101 kilo et alma garantisi verdi. Öğrenci desteği sağladı ve kitap sağladı. Doğalgaz bedelini ödedi. Dünden çok daha fazla sosyal yardım yaptı. Şanlıurfalı kadınlara sesleniyorum. Kadınlar maaş alıyor. Onu 60 yaşında yapacağız. Çok daha rahat olacaksın.

DESTEK OLARAK TÜRKİYE’Yİ KARŞILAYAN ŞEHİRİMİZİN PAYI NEDİR? TÜRKİYE’NİN 81.: Yani Şanlıurfa’da yaşayan her 100 gençten 12’si işsiz. Tarımda çalışıyormuş gibi yapanlar hariç. Türkiye’yi besleyen bu şehrin takviye olarak payı nedir? Türkiye’nin 81. Böyle bir durumda yoksulluktan kurtulmak mümkün müdür? İş bulmak mümkün mü? Atanmayan öğretmenlerden KPSS mağduru gençlere; Taraftarları korursanız, o gençlerin umudu kalmaz. Bir ayda 100 bin öğretmen atayacağız. Her köye; Ziraat mühendisi, öğretmen, veteriner atayacağız…

BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E: Burayı sel bastı. Sayın Kılıçdaroğlu ile geldik. O günden beri fakirlerin hiçbirinin imkanlarının düzelmediğini gördük. Arkadaşımız depremde zarar gören esnafın imkanlarının olmadığını ve çok zor durumda kaldıklarını söyledi. 15 gün sonra hepsine helal olsun inşallah… Kılıçdaroğlu Bey’e bir, İYİ Parti’ye bir oy vererek; YETER Parti’yi birinci, Sayın Kılıçdaroğlu’nu da Genel Başkan yaparak tüm bu sorunun çözülmesini sağlayacağız. Kemal’e bir oy, Meral’e bir oy.

HERKESİ TARTIN: Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Seçim, seçmenler için bir tatildir. Herkesi tartın. Tartımınız sonucunda; Hangimiz vicdanınıza, aklınıza, kalbinize uyuyorsa ona oy vermeyin. Oylarınızın sayılmasına izin vermeyin. Seni taciz etmelerine izin verme.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

seyitgazi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu