Haber

Vahap Seçer ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na Katıldı

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na katıldı.

Programa, Belediye Başkanı Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın yanı sıra memurlar da katıldı. Barbaros İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler.

BAŞKAN Seçer: “ÇAĞDAŞ ÜLKE OLMANIN TEMEL ŞARTLARINDAN BİRİ EĞİTİMDİR”

Programda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, uzun bir yaz tatilinin ardından tüm öğrencilerin okullarına döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bugün okula ilk kez başlayacak olmanın heyecanı içinde olan çocuklarımız da var. Ama eminim ki üst sınıflarda okuyanlar yeni çocuklarımıza yardımcı olacaktır. Çünkü eğitim bireyi, birey de toplumu, ülkeyi ve toplumu şekillendirir. Dünya’da rekabet etmek çağdaş, kendine yetebilen bir dünyadır Eğitim, mutlu, müreffeh bir ülke olmanın temel koşullarından biridir. Bu coğrafya çok akıllı insanlar, büyük liderler ve bilim adamları yetiştiriyor. Çocuklarımız da kendilerini daha iyi yetiştirmeye çalışıyor. Anne-babalar, muhtemelen dünyanın hiçbir milletinde olmayan bir fedakarlıkla, “Çocuklarının iyi bir eğitim alması için gece gündüz çalışıyorlar. Geriye tek bir değerli unsur kaldı. Yani tüm kurumlarıyla sosyal devlet olmaktır. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim almaları için ortam sağlamak, daha sağlıklı bireyler olmalarına olanak sağlamak.”

“EĞİTİM PROJELERİNDE FIRSATLAR SAĞLAMAYA HER ZAMAN AÇIĞIZ”

Makro anlamda eğitim politikalarını yürüten kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğuna işaret eden Başkan Seçer, bu konuda yerel yönetimlere de sorumlulukların düştüğünü hatırlattı. Belediye başkanlarının eğitime bakış açısının son derece önemli olduğunu belirten Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı eğitimin kıymetini ve değerini bilen ve mevcut imkanlar doğrultusunda bu konuda en büyük katkıyı sağlamaya çalışan belediye liderlerinden biridir. Belediyenin sorumluluğundadır ve Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu özelliğe sahip belediyelerden biridir.” . Kurumlar arası iş birliğinin önemine değinen Seçer, okullara çağrıda bulunarak, “Eğitim proje ve çalışmalarında bizimle elbette hiyerarşik bir düzen çerçevesinde iş birliği yapabilirsiniz. Çocuklarımıza fırsatlar sağlamaya her zaman açığız. “

Bu yıl Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Seçer, “Cumhuriyet bizim için değerlidir. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat eden atalarımıza Allah’a şükrediyoruz. ulusal kurtuluş için savaşan ve Cumhuriyeti kuran.” Allah’tan rahmet diliyorum. Eğitimin önemini gösterdiler. Atatürk, ‘Hayatta en doğru rehber bilimdir’ dedi. Bir asır önce bilim peşinde koşmayı Türk Milleti için bir hedef olarak göstermişti. Bugün ne kadar haklı olduğunu çok daha iyi görüyoruz. Biz de onun izinden gidiyoruz. Yöneticiler olarak bu mirası korumak ve daha iyi seviyelere taşımak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÇOK DEĞERLİ BİR BİLİM MERKEZİNİ AÇIYORUZ”

Türkiye’nin en büyük planetaryumunun yer aldığı bilim merkezini Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 29 Ekim 2023’te Mersin’de açacaklarının müjdesini çocuklara veren Seçer, “Bundan sonra çocuklarımız Bilim merkezlerinin bulunduğu Konya’ya, İstanbul’a ya da Eskisehir’e gitmemiz gerekiyor.” “Mersin’de planetaryum, Gökyüzü İzleme Sistemi ve Bilim Atölyeleri bulunan ve günlük 1200 öğrencinin ağırlanacağı bilim merkezinde bu alanda nitelikli eğitimciler aracılığıyla çocuklarımıza katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Başkan Seçer, belediye olarak çocukların eğitimini kolaylaştıracak, günlük yaşamlarına katkı sağlayacak hizmetler sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Hem veli olarak, hem belediye başkanı olarak, hem de bu ülkenin bir ferdi olarak bugün burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Anne babalarımıza, öğretmenlerimize ve sevgili çocuklarımıza başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. “

VALİ PEHLİVAN: “OKULUNUZA, EVİNİZE, EVİNİZE HOŞGELDİNİZ”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek, “2023-2024 eğitim-öğretim yılının hem ilimize, hem ülkemize hem de öğretmenlerimize ve siz değerli hocalarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. sevgili çocuklar, sevgili çocuklar, bugün aslında size şunu söylüyoruz: “Biz sadece ‘Hoş geldiniz’ demeye geldik. Sevgili çocuklarımız şiirlerinde ve konuşmalarında okulu bir aile, bir yuva olarak anlatmışlardır. Haklılar. Sevgili çocuklar, bu okullar sizin eviniz, bu okullar sizin eviniz. Okulunuza, evinize, evinize hoş geldiniz” dedi.

MÜDÜR KOCA: “YENİ AKADEMİK YILA BAŞLAMAKTAN HEYECAN VERİYORUZ”

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk gününde okulların büyük bir gururla kapılarını geleceğe açtığını belirterek, “Yeni eğitim-öğretim yılımız, Öğrenci ve öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olsun, özellikle bu güzel şehre hayırlı olsun” dedi.

Programda öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileri de etkinliğe renk kattı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu