Sağlık

Türk Oftalmoloji Derneği deprem bölgesinde kontakt lens kullanımına ilişkin açıklama

Türk Oftalmoloji Derneği, deprem bölgesinde kontakt lens kullananların dikkat etmesi gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu. Temiz su ve uygun hijyen koşullarına sahip olmayan kontakt lens kullanıcılarının göz sağlığını korumak için kurallar düzelene kadar bir süre lens kullanmayı bırakması ve gözlük takması gerektiğine dikkat çekti.

Türk Oftalmoloji Derneği Kontakt Lens Ünitesi Sekreteri Prof. Dr. Zeynep ÖzbekDeprem bölgesinde kontakt lens kullanırken alınması gereken önlemleri hatırlattı ve göz sağlığını korumak için alınması gereken önlemleri vurguladı. prof. Dr. Zeynep Özbek Kontakt lens kullanımı sırasında hijyen kurallarına uyulmasının göz sağlığının korunması açısından hayati önem taşıdığını kaydederek, “Temiz şebeke suyu, sabun, hijyenik musluklar gibi şartlara ulaşamayan kişilerin kontakt lenslerini kullanmayı bırakıp takmalarını öneriyoruz. Bu sorun çözülene kadar tekrar gözlük. Aksi takdirde göz sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olacaktır.

Kontakt lensler nasıl kullanılmalıdır?

Kontakt lensler, yeterince yıkanmış, durulanmış ve kurulanmış temiz ellerle temizlendiği ve saklandığı lens kutusundan alınarak sabah göz yüzeyine sürülür ve kişinin gün içindeki görme ihtiyacı karşılandıktan sonra çıkarılır. akşam yatmadan önce yıkanmış, durulanmış ve kurulanmış ellerle gözden. Tekrar özel solüsyonu ile temizlenir ve solüsyonla birlikte saklama kabına disk konur.

Gözün saydam tabakası olan kornea üzerine konulan kontakt lensler, enfeksiyon riski nedeniyle her gece uyumadan önce, duş veya banyo yaparken çıkarılmalıdır. Kontakt lens kullanımına sadık kalmak için, takmadan ve çıkarmadan önce ellerin saf su ve sabunla yıkanması ve durulanması şarttır.

Deprem bölgesinde kontakt lens kullanımı

prof. Dr. Zeynep Özbek, ülkemizde depremden etkilenen bölgelerde yaşamlarını veya görevlerini sürdüren insanların bulunduğu ortamlarda temiz su ve solüsyona erişimin kısıtlı olduğunu, enkaz nedeniyle tozlu ortamın temas kullanımını zorlaştırdığını belirtti. lensler riskli prof. Özbek şöyle devam etti:

“Kontakt lens kullanan kişilerde kirli sudan ya da kirli ellerden göze gelen mikroplar görme kaybına kadar gidebilecek ciddi enfeksiyonlara yol açabiliyor. Bu nedenle mümkünse bu güç döngüsünde lens ve gözlük kullanmak en doğru seçim olacaktır. Türk Oftalmoloji Derneği olarak hem bölgede görev yapan göz hekimi üyelerimizle hem de taşınabilir göz muayenesi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kontakt lens kullananların en yakın noktada bulunan göz doktoruna başvurmalarını ve gözlük taleplerini iletmelerini öneriyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberaraban.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu